Gastenboek & Foto's

Reacties en foto’s Weimar, Krakau, Auschwitz en Dresden (26 september t/m 02 oktober 2021)

Groepsreis Weimar-Auschwitz-Krakow-Dresden: perfect geregeld door Eyewitness Reizen. Goede begeleiding van Merijn en gids Bert .
En ook een fijne en veilige reis gehad, dankzij Carolus Tours. Veel informatie gekregen over de ellende die daar dik 70 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Hotels en (lunch) maaltijden waren ook goed geregeld (zeker Galicja). Men moet bij deze reis wel rekening houden dat er (zeer) veel gelopen moet worden op (zeker in de kampen) slechte ondergrond (stevige schoenen en goede conditie is een pre).
Wij raden deze reis dan ook aan indien je geïnteresseerd bent in Auschwitz (en omgeving) en hier veel info over wil hebben. Kortom top geregeld Eyewitness Reizen

- Dave en Marjon van der Veen-Schiffelers

Foto's Auschwitz - Stammlager en Birkenau (september 2020)

Foto's Ardennenoffensief - noordelijke Ardennen (26 en 27 oktober 2019)

Reacties Hürtgenwald, Remagen en Vogelsang (28 en 29 september 2019)

Afgelopen weekend deelgenomen aan de Hürtgenwald / Remagen / Vogelsang-reis!
Ondanks dat het 'in je achtertuin ligt' en je best wel over wat kennis beschikt... kom je er wel achter dat er nog veel te leren is! Complimenten aan de organisatie maar bovenal, onze gids Patrick vanwege zijn enorme kennis en hoe hij dit wist over te brengen!

- Trudy Beckers
Wat een mooi en leerrijk weekend in het Hürtgenwald, uitstekende gids. Zowaar zou je al zin krijgen voor het volgende seizoen.

- Karin David

Reacties en foto's Weimar, Auschwitz, Krakau en Dresden (22 t/m 26 september 2019)

Net terug met mijn gezin van een indrukwekkende en onvergetelijke reis Auschwitz - Birkenau, we hebben veel gezien en veel uitleg gekregen van de gidsen Bert en Merijn, de bus en hotels waren heel goed en verzorgd en het eten lekker. Deze reis is zeker een aanrader! Bedankt!

- Karin Riemis

Reacties en foto's München, Berchtesgaden en Neurenberg (25 t/m 30 augustus 2019)

Het was een boeiende, leerzame en een zeer goed georganiseerde reis.
Professionele begeleiding met veel kennis van zaken en een uitmuntende chauffeur. De groep was heel gemêleerd en gezellig.
Kortom ik heb genoten !!!

- Arie Verkaik

Reacties en foto's Berlijn (14 t/m 18 juli 2019)

De reis was perfect geregeld en gids Patrick was daarbij onze wandelende encyclopedie. Niet alleen op gebied van de Tweede Wereldoorlog maar ook met betrekking tot andere toeristische attracties in Berlijn. Aan de hand van het prachtig samengestelde boekwerkje en de foto’s houden we een mooie herinnering aan deze reis. TOP.

- Cor en Marjolijn Slotboom

Reacties en foto's München, Berchtesgaden en Neurenberg (30 mei t/m 04 juni 2019)

De reis begon vanuit het station in Beek. Eenmaal ingestapt in de zeer luxe touringcar begon de reis echt. Zoals ik gewend ben van Eyewitness Reizen was ook deze trip uitmuntend georganiseerd en staan de gasten centraal. De gids Patrick is een lopende encyclopedie en weet iedereen te blijven boeien door de leuke en kundige manier waarop hij de informatie weet over te brengen.
De locaties wat we bezochten in München, Berchtesgaden en Nuremberg hebben heel veel indruk op mij gemaakt. Ondanks de tegenvaller dat het Kehlsteinhuis gesloten was ivm lawinegevaar heb ik totaal niet het gevoel dat ik iets gemist heb (uiteraard hebben we het wel zien liggen).
Ook de sfeer onderling maakte deze trip helemaal af. Terwijl ik dit typ moet ik mezelf beheersen om geen compleet reisverslag te maken want dat heeft geen zin. Eyewitness Reizen onderscheid zich door liefde, passie en toewijding om de geschiedenis levend te houden en door te geven aan de komende generaties. Ik kijk nu al uit naar de volgende trip!

- Marc Meesters
Ik ben vorige week voor de 2de maal mee geweest met jullie. De eerste was Hurtgenwald en nu deze. En ik moet zeggen dat het 2 maal een absolute voltreffer was. Zowel de reis op zich, als de begeleiding van Patrick en Wim was top. Ondanks niet goed te been alles kunnen mee doen. Op naar de reis naar Berlijn volgende maand !!

- Nico Bollaert 

Reacties en foto's Weimar, Auschwitz, Krakau en Dresden (31 maart t/m 06 april 2019)

Het was zeer indrukwekkend. Ik kan het iedereen aanraden. Het was tot in de puntjes verzorgd. 

- Mariska Hannon
Een aanrader.
Zeer goed verzorgde reis met duidelijke en veel info. Zelfs een reis voor mensen met een visuele beperking. Er was zoveel info, dat de vrije tijd in Krakau erg welkom was.
De dagen in Auschwitz waren zo indrukwekkend, dat het bezoek aan de Stasi-gevangenis niet nodig geweest was. Deze extra tijd zou meer tot zijn recht gekomen zijn in Dresden. Dit om even te kunnen afschakelen van deze indrukwekkende reis.
Bert en Merijn, bedankt voor jullie fijne begeleiding.

- Anny en Jos Eggen

Reacties en foto's Eerste Wereldoorlog - Luik, Ieper en Albert (22 t/m 25 november 2018)

Top ervaring. Gisteren net terug van een indrukwekkende reis omtrent WO1. Veel informatie gekregen, musea gezien en veel geleerd. Een goede gids, lekker eten, goed hotel en fijne bus maken de reis compleet. Was top, dank!

- Peter Kellij
De reis in verband met WOI was weer indrukwekkend. De organisatie was weerom schitterend, alles was tot in de puntjes dik in orde. De gids was weer in zijn beste doen. De musea waren zorgvuldig uitgekozen en zeer leerzaam. Weeral een fantastische reis. Ik kijk al uit naar mijn volgende reizen met Eyewitness.

- Urbain Jouck
Afgelopen november met Eyewitness Reizen een prachtige WO-I excursie beleefd in België en Frankrijk. Uitstekend verzorgd en van alle gemakken voorzien met een leuke groep mensen een zeer leerzame reis gemaakt. Onder begeleiding van een deskundige gids slagvelden en musea bezocht en elke dag afgesloten met een heerlijke maaltijd en gezellige borrel! Eyewitness Reizen is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in beide wereldoorlogen. Waar kan ik mij inschrijven voor de volgende reis!

- Gijs Geerlings

Reacties en foto's Ardennenoffensief - Bastogne (27 en 28 oktober 2018)

Na vorig jaar de excursie Hürtgenwald beleeft te hebben, hadden we deze keer de excursie Ardennenoffensief 'De slag om Bastogne' geboekt bij Eyewitness Reizen. Naast de interesse in de historie van het Ardennenoffensief waren we ook stiekem benieuwd of de hoge kwaliteit van A tot Z van de Hürtgenwald-excursie een toevalstreffer was of standaard. Eigenlijk overtrof het onze verwachtingen en het werd ons gedurende deze reis overduidelijk hoe dat komt. Het niveau en de kwaliteit is al uitzonderlijk hoog maar telkens wordt er door directeur Wim Seelen en sparringspartner en gids Patrick Cannaerts gemonitord op elk verbeterpuntje waar mogelijk en voor een volgende reis doorgevoerd. Het behartigen van de klant in alle facetten is, naast een vlekkeloos verloop van de reis en informatieverstrekking, prioriteit numero uno. Dat voel je de gehele reis en deze zakt, mede door het enthousiasme van beide heren, op geen enkel moment in. De reis is authentiek en die vibe is onbetaalbaar. We raden dan ook zeker Eyewitness Reizen aan en er zullen voor ons zeker meer reizen volgen

- Patrick, Pascal en Rogier.
Fantastisch weekend gehad tijdens de Ardennen-offensief trip! Van kop tot staart tot in de puntjes verzorgd. Fantastische gids, mooie musea en een fijn gezelschap ( ook niet te grote groep). Het was niet mijn eerste trip met Eyewitness maar ook ZEKER niet de laatste!

- Marc Meesters
Onlangs ben ik mee geweest met de Ardennenoffensief-reis. Een onvergetelijke reis die tot in de puntjes verzorgd was door Wim en Patrick. Ik heb genoten van de bijzondere plekken, de kleine gemotiveerde groep, ambiance en de overgebrachte informatie. Patrick weet de informatie op een interessante en luchtige manier over te brengen. Bijzonder hoe alle bezochte plekken, musea en getoonde video's in een verhaal bijeenkomen. Het is zeker niet de laatste keer dat ik meega met Eyewitness reizen.

- Roel Geurts

Reacties en foto's Hürtgenwald (22 en 23 september 2018)

Super goed geregeld, eten drinken slapen enz. goede begeleiding en mensen die weten waar ze over praten. volgende keer weer 👍

- Reno Bertens
Eerder mee geweest met een dagexcursie naar Oosterbeek, nu pas de 2-daagse excursie reis naar Hürtgenwald, Remagen en Vogelsang. Diverse locaties en musea. Geweldig! Patrick is een zeer bevlogen gids die weet waar hij het over heeft. Duidelijke en interessante informatie in de juiste hoeveelheid. Laat zich niet afschrikken door een “beetje” regen ;) Wim zorgt dat je niets te kort komt. Super volledig verzorgde reis, zowel voor de inwendige mens als het hotel, op mooie locaties. Zeker een aanrader! Bedankt jongens!

- Jolanda Smit
Ik heb Eyewitness reizen leren kennen via een flyer, die in een pakket van een bepaalde militariashop zat. Gewoon uit interesse eens gaan kijken op hun site, en daar bleek me de 2 daagse excursie naar het Hurtgenwald - Vogelsang wel te bevallen. Zeker gezien het feit dat ik als jonge soldaat een tijd in Vogelsang verbleef. Gezien ik minder goed mobiel ben had ik toch een beetje schrik van hetgeen me te wachten stond. Maar achteraf bleek dat nergens voor nodig. Alles maar dan ook alles was tot in de perfectie geregeld. Alles stak goed in elkaar en de verhalen van onze gids Patrick, waren de spreekwoordelijke kers op de taart. De ploeg van Eyewitness reizen mag terecht trots zijn. Het spreekt voor zich dat een volgende uitstap reeds is aangevraagd, en er zullen er nog veel volgen.

- Nico Bollaert
Afgelopen weekend voor het eerst mee geweest met een excursie van Eyewitness Reizen en was zeer aangenaam verrast. Je merkt aan alles dat deze mensen het doen met grote passie en echt moeite doen om de deelnemers tevreden te stellen. De gids Patrick wist op een mooie manier de geschiedenis weer tot leven te brengen. Ook de innerlijke mens was meer dan goed verzorgd. Een echte aanrader en het was zeker niet mijn laatste keer dat ik zal meegaan!

- Theo Triepels
Fantastische weekend trip naar Hürtgenwald, Remagen en Vogelsang gehad! Goed programma, van wandelingen in de bossen, tot bezoeken van musea, heel kundige en enthousiaste gids Patrick, met veel kennis van de geschiedenis. Het hotel, de bus, de lunches en het avondeten was prima gedurende het hele weekend. Er werd afgesloten in het unieke Eyewitness Museum in Beek, een ongeëvenaarde collectie, in prachtige settings. Voor de liefhebber van WO2 geschiedenis een must!

- Maurice Thelen

Reacties en foto's Market Garden (26 en 27 mei 2018)

Ik ben een graag geziene gast bij Eyewitness Reizen. Ik ben nu met diverse trips meegegaan zoals ook deze, het was wederom tot in de puntjes verzorgd! We reizen in een comfortabele bus met veel (been)ruimte, we overnachten in goed verzorgde hotels, tijdens de trip is het eten verzorgd, werkelijk niets ontbreekt! Na heerlijk gegeten te hebben op deze trip hebben wij, onder deskundige begeleiding, vele interessante locaties aangedaan waar wetenswaardigheden werden verteld waarvan de meeste niet eens wisten dat het allemaal gebeurd was. Ook zijn er diverse mooie musea bezocht. Maar hoe mooi en goed deze trip ook verzorgd was, hij valt een beetje in het niet bij de reis die we naar Auschwitz hebben meegemaakt. Die maakt pas echt indruk!

Mijn advies:  twijfel niet aan Eyewitness Reizen. Ga deze trips zeker mee maken, het zijn allemaal interessante belevenissen!

- Robert van der Hoeven 
Vorig weekend mochten we operatie ‘Market Garden ‘ mee beleven!
Het was super ! Prima organisatie en een betere gids kunnen we ons niet indenken!
Patrick straalde zijn passie uit en kon dankzij zijn professionele uitleg, samenvattingen, zijn voorstellingen op de flip-over enz…. ook ons ‘leken in het vak’ het hele verhaal perfect overbrengen. Proficiat dus !!!

Wim: ook jij : “Bedankt voor de fijne begeleiding, puike organisatie en aandacht voor iedere medereiziger!

Hartelijke groeten en tot ….
- Madeleine & René
T was top, alles tot in de puntjes geregeld!!!
- Heidi
Top reis, weer op naar de volgende.
- Freek

Reacties en foto's Auschwitz (15 t/m 21 april 2018)

Hoi beste mensen.
Graag wil ik mijn bevindingen delen met allen die het voornemen hebben de geschiedenis van de tweede wereldoorlog van dichtbij te zien.

Ik heb het geluk gehad Wim Seelen, exploitant van het Eyewitness, te leren kennen.
Zelf ben ik zeer geïnteresseerd in de periode die voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog is geweest.

Heel lang heb ik gezocht naar een organisatie die deze periode niet alleen laat zien in een museum maar ook excursies organiseert terug in deze tijd. Het Eyewittness museum beschrijft en organiseert deze periode en verzorgt excursies.

Deze excursies zijn van een hoge kwaliteit. En ik ben kritisch. Het Eyewitness museum zorgt voor comfortabel vervoer. De groepen zijn niet te groot, waardoor er aandacht is voor ieder.

De hotels voor de overnachtingen zijn met één woord subliem te noemen. Maar het allerbelangrijkste is de informatievoorziening voor en tijdens deze excursies. De gidsen die deze excursies begeleiden zijn professionele gidsen die geen enkele vraag onbeantwoord laten.

Voor de binnenlandse excursies wordt vaak gebruik gemaakt van een beroepsmilitair die zelfs, voor zijn naslagwerk, gebruik maakt van de oorlogsdagboeken die elk bataljon bijhield tijdens de opmars in Europa.

Op de buitenlandse excursies wordt er gebruik gemaakt van gidsen die daar zijn opgeleid om excursies te begeleiden omtrent het onderwerp en het gebied.

Dit alles wordt in de Nederlandse taal verzorgd.

Tijdens de reis naar Auschwitz kregen we o.a. een driedaagse rondleiding met Nederlandstalige gidsen, die door het Auschwitz herdenkingscentrum waren opgeleid.

Ik heb veel gereisd en veel gezien. Maar de excursies die het Eyewitness museum verzorgt zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Mocht u ooit van plan zijn een gedegen onderbouwde excursie van 1 dag of meerdere dagen te willen ondernemen omtrent dit onderwerp, beveel ik u met volle overtuiging het Eyewitness museum aan.

Ik wil dan ook namens mij en onze vriendengroep, die ook mee is geweest, Wim Seelen en zijn crew bedanken voor deze onvergetelijke excursie van 7 dagen. Ik kijk al weer uit naar de volgende excursie
Medio april heb ik deelgenomen aan de reis Weimar-Auschwitz-Dresden. De mooie hotels, de professionele gids en de puike organisatie droegen bij tot een voortreffelijke, mooie en leerrijke reis. Deze trip is een echte aanrader.
Super reis gehad, georganiseerd door het museum naar Auschwitz. Wim en Estelle toppie geregeld
"Wij kijken met voldoening terug op de Polen reis. Deze was prima georganiseerd: prima hotels en het eten was goed!

Het was voor ons een boeiende, leerrijke en interessante week! Dankzij jullie kennis, de uitstekende verhalen van Bert en de gids in Krakau en Auschwitz hebben wij de afschuw, de hopeloosheid en de verschrikkingen van deze afgrijselijke tijd kunnen voelen.
Wat een geluk hebben wij om in vrijheid te leven!"
In april met ze naar Auschwitz geweest. Super geregeld en verzorgd, ook de hotels.

Reacties en foto's Overloon (2017)

Vandaag naar Overloon geweest, het was zoals altijd weer super georganiseerd en heel leuk !!!k zou zeggen doe zo voort...👍👍👍

Weer een mooie ervaring erbij vandaag, tot de volgende keer.

Top dag! zeker de moeite waard,goed georganiseerd,leuke groep.

Iedereen bedankt, gezellige dag geweest leuke groep en het was erg interessant. Tot de volgende trip.

Top dag! zeker de moeite waard,goed georganiseerd,leuke groep.
Vandaag naar Overloon en Ijsselstein geweest met Eyewitness reizen. De uitleg, lunch, vervoer, avondeten was top geregeld. Je komt gezellige mensen tegen met een gezamenlijke passie. Tot de volgende keer!
Bob Meurkens

Reacties en foto's Hürtgenwald (2017)

Het museum is een pareltje opzich, zeer veel unieke en persoonlijke verzamelstukken met vaak een bijzonder verhaal erbij. Recent mee geweest met de georganiseerde reis naar het Hurtgenwald. In 1 woord: Top! Alles is tot in de puntjes geregeld. Patrick, de gids, kan zeer gepassioneerd vertellen over wat zich op het strijdtoneel en daaromheen heeft afgespeeld. Een georganiseerde battlefield tour als deze is absoluut een aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in geschiedenis/politiek/natuur maar zeker ook een aantal uiterst gezellig dagen wil beleven!

Museum Eyewitness is een zeer bijzonder museum met prachtige unieke, en zeer persoonlijke items met een verhaal. De "Hürtgenwald" reis was heel mooi. Super goed georganiseerd en een hartstikke gezellige gemoedelijke sfeer. Kortom dit was absoluut niet mijn laatste reis met Eyewitness.. chapeau!:)

De door Eyewitness Reizen georganiseerde Hürtgenwald-excursie, die afgelopen weekend plaatsvond, was een groot succes! In stralend zonnig nazomerweer werd de Slag om het Hürtgenwald, de strijd om de brug bij Remagen en de geschiedenis van ‘Ordensburg Vogelsang’ door gids Patrick Cannaerts op een professionele manier verlevendigd. Bekijk de foto’s voor een impressie van de excursie en neem voor meer informatie over Eyewitness Reizen eens een kijkje op www.eyewitnessreizen.nl

Reacties Leopoldsburg Hechtel (2017)

Foto 1: in Hechtel aan de Firefly, jawel hoor, Britse tanks hadden herkenningstekens op hun tanks. 
Foto 2 de executieplaats op het militair domein van Leopoldsburg. 204 kruizen..
Foto 3, de originele locatie van de politieke gevangenis op het militair domein in Leopoldsburg. Heel unieke ervaring. 
Foto 4 de MKOK, nu wordt het heel duidelijk wat zich afgespeeld heeft op 11 september 1944.
Foto 5, een compleet gedekte tafel hoe het eruit zag in de mess van officieren in de hoogdagen.
Foto 6. Hier is hij dan. De echte Joe's bridge locatie. Ja hoor, ook deze hebben we bezocht. Tevens ook het afsluitstuk van toch weer een zeer interessante dag. Nu opeens beseften we dat deze regio van zeer groot strategisch belang was. En ELKE brug uiterst belangrijk was. Het was een leerzame fijne dag! Met dank voor de organisatie en gids Patrick.

Reacties en foto's Ardennenoffensief (2017)

Gisteren mee geweest met de excursie 2 dagen Ardennenoffensief. Met dank aan Eyewitness reizen. Het was super georganiseerd! Zeer interessant met zeer goede gids. 
Het concept WWII reizen, dat opstarten op zich is vermoedelijk al niet gemakkelijk omdat het een zeer beperkte groep is die nog geinterresseerd is in het WWII verhaal. Daarbij dan nog een neutrale gids vinden die de beide kanten van het verhaal tot in de detail kent en dus zeer goed weet waarover hij spreekt en het ook zo wil/kan brengen is op zich al een hele klus. Dan komen er nog heel wat voorbereidingen aan te pas, de route die verkend moet worden, alle boekingen, hotel en het eten, bus enz...

Alle verwachtingen die ik aan het begin van deze en ook de vorige reizen had, zijn uitgekomen, zelfs nog veel meer dan verwacht. Doordat de gids zo gepassioneerd zijn verhaal vertelt krijg je een perfect beeld over wat zich allemaal heeft afgespeeld in de Ardennen, adembenemend noem ik dit. In de prijs zaten ook het bezoek aan 3 prachtige musea. En dat allemaal voor die prijs? Nog een groot pluspunt is dat de bus je telkens voor de deur afzet. Je gewoon in-en uit stapt op de juiste locaties. Niks moet zoeken, en je de mooiste en bijzonderste plekjes voorgeschoteld krijgt. Ook in de verschillende musea kregen we steeds zeer begrijpbare uitleg van Wim en Patrick indien er zich een vraag rees. Het is heerlijk reizen met “Eyewitness Reizen “, alles is er geregeld tot in de puntjes, het enige wat je als reiziger moet doen is genieten. Mede door een zeer getalenteerde gids die met zijn teamgenoot Wim zijn zaak tot in de perfectie beheerst maakt dat je op het einde van de reis alles weet van hoe het echt gegaan is. Daarom twijfel niet om je in te schrijven op één van die prachtige reizen van “ Eyewitness Reizen “. Het is meer dan zijn geld waard en je komt nooit teleurgesteld thuis. Eens je van dit concept geproefd hebt wil je niks anders meer. Heel hard bedankt “ Eyewitness Reizen “ voor het prachtige weekend.

Seppe

Reacties en foto's Market Garden (2017)

Kwalitatief zeer hoogstaand museum. Indrukwekkend. Echte aanrader. Ook de tour "market garden" die we gisteren hebben mogen meemaken is 200% meegevallen. Zeer deskundige begeleiding en uitstekende organisatie. Top! :-)
Zeer leerzaam, gezellig, interessant en bovenal gezellig en goed verzorgd. Complimenten Estelle & Wim
Gisteren deelgenomen aan een geweldige excursie naar de omgeving van Arnhem. Enthousiaste gids Patrick, nam ons mee in de geschiedenis van "de slag om Arnhem". Wat weet hij veel! We zijn op plekjes geweest die door de verhalen van Patrick indruk op ons hebben gemaakt. Het gezelschap was leuk, de lunch prima en we hebben 2 museums bezocht waar onder ook Eyewitness. Bij deźe laatste komen we Tweede paasdag terug met onze kinderen, we hadden namelijk niet meer tijd om hier rond te kijken, er is zoveel te zien! Een heerlijk diner wachtte op ons ter afsluiting van deze geweldige dag! Organisatie, dank je wel en ga vooral zo door! 
Wij hebben afgelopen zaterdag 8 April een onvergetelijke dag gehad! De bustocht was bedoeld om allerlei plekken te bezoeken die betrekking hadden op "Operatie Market Garden"  Het was voor ons een boeiende en indrukwekkende tocht, want het had voor mij een extra dimencie! 
Dit omdat mijn vader erbij betrokken was als Comando soldaat van de Schotse King Arms, want in Nederland was er nog geen Comando eenheid. Mijn vader staat nu ook in het muzeum naast Winston Churchill, een hele eer met z'n bronzen kruis die hij verdiend had. 
Patrick had als gids het heel goed uitgelegd met ook wat humor erbij, wat ook erg fijn was, want anders wordt het erg zwaar beladen. 
Ook willen wij dank uitbrengen aan diegenen die er ook aan meegeholpen hebben om deze dag tot een succes te brengen! Waaronder Wim Seelen, zijn dochter, Patrick, onze chauffeur, e.a.