Ardennen (Bastogne)

Zaterdag 08 en zondag 09 oktober 2022

De Slag om de Ardennen. Zijn al uw vragen over dit onverwachte Duitse offensief in december 1944 al beantwoord? Gedurende deze tweedaagse excursie zult u ontdekken waarom het centrum van het front naar het zuiden zakte en Bastogne opeens het middelpunt van het Ardennenoffensief werd.

Op de eerste dag wordt direct naar Bastogne en omgeving gereden. Ter plaatse zal aandacht worden besteed aan het verloop van de strijd waarin de Amerikaanse 101st Airborne Division een hoofdrol vervulde. Zij wisten met grote moeite Bastogne, het knooppunt van wegen, in geallieerde handen te houden. In het dorp Mande-Saint-Etienne en de bossen rondom Foy staat u meteen op historische locaties. Deze dag zal in Bastogne zelf ook een bezoek gebracht worden aan het 101st Airborne museum ‘Le Mess’, een klein maar zeer indrukwekkend museum dat u de Slag om Bastogne laat herbeleven. In St. Vith zal overnacht worden in het hotel Pip Margraff.

De tweede dag wordt begonnen met een rondleiding door de Bastogne Barracks, een groot museum gehuisvest in de voormalige kazerne van de stad. Hier staat u ook zelf in de vertrekken die door de militairen van de 101st Airborne Division tijdens de slag gebruikt zijn. Aansluitend worden buiten de stad de voormalige landings- en dropzone’s bekeken, bevoorradingen die de omsingelde en uitgeputte Amerikanen eindelijk weer van nieuwe middelen kon voorzien. In Assenois wordt aandacht besteed aan de doorbraak van de omsingeling door troepen van Patton’s Third Army. Daarna wordt teruggereden naar Bastogne voor een bezoek aan het grote Memorial du Mardasson en het daarnaast gelegen museum. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness en een gezamenlijk diner.

Eyewitness Reizen neemt u in twee dagen mee door een prachtige streek die 75 jaar geleden opeens opgeschrikt werd door een onverwachts offensief. Een geheel verzorgde en boeiende excursie met veel militaire details, daar kunt u op vertrouwen!

De prijs voor deze tweedaagse reis bedraagt €325,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €20,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachting in een luxe hotel inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis