Ardennenoffensief

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019

VOLGEBOEKT. Het programma voor 2020 volgt snel!

De Slag om de Ardennen was het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het westfront gedurende de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze tweedaagse excursie ligt de focus op het verloop van de slag in de noordelijke Ardennen.

De eerste dag staat in het teken van de Duitse doorbraak en het hardnekkige verzet van de Amerikaanse troepen. Onze gids neemt u mee naar de plaatsen waar de sporen van de gevechten nog duidelijk zichtbaar zijn. Het Baugnez 44 Historical Centre zal deze dag ook bezocht worden. In dit museum krijgt u al meteen een goed beeld van de gevechten die in de regio plaatsvonden. Overnacht wordt in het mooie Hotel Haus Tiefenbach te Büllingen.

De tweede dag staat in het teken van de Kampfgruppe Peiper. De route die zijn gevechtsgroep aflegde zal voor een groot deel gevolgd worden. In La Gleize zult u ontdekken waarom juist daar zijn opmars vastliep. Hier zal ook het Decembre 44 La Gleize Historical Centre bezocht worden. 

De prijs voor deze excursie bedraagt €295,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €20,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachting in luxe hotel incl. diner en ontbijt, lunch en afsluitend 3-gangendiner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per 4-sterrenbus, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Beek (L.) in Nederland en Mol en Hasselt in België.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Onder voorbehoud van programmawijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis