Hürtgenwald en Remagen

Zaterdag 19 en zondag 20 november 2022

Eyewitness Reizen neemt u in twee dagen mee in de geschiedenis van de zware Slag om het Hürtgenwald in het hart van de Duitse Eifel, een slag die bijna zes maanden duurde. De beroemde brug bij Remagen staat ook in het programma.

Op de eerste dag wordt direct het Hürtgenwald ingetrokken. Onze gids leidt u naar de Oschenkopf, verduidelijkt de Siegfriedlinie, Schill– en Scharnhorst Linie. Ook zal een bezoek gebracht worden aan de in Vossenack gelegen militaire begraafplaats. Uiteraard kan een bezoek aan het Museum ‘Hürtgenwald 1944 und im Frieden’ niet ontbreken. Voorafgaand aan dit bezoek zal in Vossenack ook geluncht worden. Afsluitend wordt een gedeelte van het beruchte Kall Trail afgelopen. Zo krijgt u echt een beeld van de zware omstandigheden waarin de gevechten plaatsvonden. De overnachting vindt plaats in het gerenommeerde Hilton Hotel te Bonn.

Na het ontbijt wordt vertrokken richting Remagen. Bij de indrukwekkende restanten van de Ludendorffbrücke wordt het verloop van de verovering van de brug in maart 1945 uitvoerig behandeld. 's Middags zal worden teruggekeerd naar het Hürtgenwald om het verdere verloop van de slag te behandelen. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness en een gezamenlijk diner.

De prijs voor deze tweedaagse reis bedraagt €335,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €20,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachting in een luxe hotel inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis