Hürtgenwald - Remagen - Vogelsang

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021

Eyewitness Reizen neemt u in twee dagen mee in de geschiedenis van de zware Slag om het Hürtgenwald in het hart van de Duitse Eifel, een slag die bijna zes maanden duurde. De beroemde brug bij Remagen en de door mythes omhulde Ordensburg Vogelsang staan ook in het programma.

Op de eerste dag wordt direct het Hürtgenwald ingetrokken. Onze gids leidt u naar de Oschenkopf, verduidelijkt de Siegfriedlinie, Schill– en Scharnhorst Linie. Ook zal een bezoek gebracht worden aan de in Vossenack gelegen militaire begraafplaats. Uiteraard kan een bezoek aan het Museum ‘Hürtgenwald 1944 und im Frieden’ niet ontbreken. Voorafgaand aan dit bezoek zal in Vossenack ook geluncht worden. Afsluitend wordt een gedeelte van het beruchte Kall Trail afgelopen. Zo krijgt u echt een beeld van de zware omstandigheden waarin de gevechten plaatsvonden. De overnachting vindt plaats in het gerenommeerde Hilton Hotel te Bonn.

Na het ontbijt wordt vertrokken richting Remagen. Bij de indrukwekkende restanten van de Ludendorffbrücke wordt het verloop van de verovering van de brug in maart 1945 uitvoerig behandeld. In Schleiden zal geluncht worden waarna de hele middag in het teken staat van de Ordensburg Vogelsang. De gids neemt u gedurende een wandeling mee in de geschiedenis van dit prachtig gelegen complex waar ooit de nieuwe politieke elite van nazi-Duitsland werd opgeleid. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness en een gezamenlijk diner. 

De prijs voor deze tweedaagse reis bedraagt €335,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €20,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachting in een luxe hotel inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Geel en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis