Hürtgenwald - Remagen - Vogelsang

Zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

VOLGEBOEKT. Het programma voor 2020 volgt snel!

Eyewitness Reizen neemt u in twee dagen mee in de geschiedenis van de zware Slag om het Hürtgenwald in het hart van de Duitse Eifel, een slag die bijna zes maanden duurde. De beroemde brug bij Remagen en de door mythes omhulde Ordensburg Vogelsang staan ook in het programma.

Op de eerste dag wordt direct het Hürtgenwald ingetrokken. Onze gids leidt u naar de Oschenkopf, verduidelijkt de Siegfriedlinie, Schill– en Scharnhorst Linie. Op weg naar de lunchlocatie zal het Kall Trail worden afgelopen. Een indrukwekkende wandeling. Uiteraard kan een bezoek aan het Museum ‘Hürtgenwald 1944 und im Frieden’ niet ontbreken. Afsluitend gaat het richting Bergstein en Höhe 400. Locaties die door onze gids tot in detail zullen worden toegelicht. De overnachting vindt plaats in het gerenommeerde Hilton Hotel te Bonn.

Na het ontbijt wordt vertrokken richting Remagen. Bij de indrukwekkende restanten van de brug wordt het verloop van de verovering van de Ludendorffbrücke in maart 1945 uitvoerig behandeld. De hele middag staat in het teken van de Ordensburg Vogelsang. De gids neemt u gedurende een wandeling mee in de geschiedenis van dit prachtig gelegen complex waar ooit de nieuwe politieke elite van nazi-Duitsland werd opgeleid. 

Na afloop kunt u ongetwijfeld terugkijken op twee onvergetelijke dagen.

De prijs voor deze excursie bedraagt €295,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €20,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachting in luxe hotel incl. diner en ontbijt, lunch en afsluitend 3-gangendiner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per 4-sterrenbus, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Beek (L.) in Nederland en Mol en Hasselt in België.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Onder voorbehoud van programmawijzigingen.
Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis