München - Berchtesgaden - Neurenberg

Zondag 25 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2019

De opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland gedurende het Interbellum en de daarop volgende machtsovername van de NSDAP is een van de meest besproken episodes in de geschiedenis. Eyewitness Reizen neemt u in een zesdaagse excursie mee naar de locaties die een bepalende rol speelden in deze historie van Nazi-Duitsland.

Op de eerste dag wordt afgereisd naar München, een reis die in alle comfort zal verlopen. In de namiddag zal worden aangekomen bij het prachtige Leonardo Royal Hotel waar een uitstekend diner verzorgd zal worden.

Dag twee wordt begonnen met een rondgang langs enkele bijzondere locaties in het hart van München: de Führerbau en de Odeonsplatz met de beroemde Feldherrnhalle. 's Middags wordt een bezoek gebracht aan het bij München gelegen concentratiekamp Dachau. Een dag waarin de opkomst en de gevolgen van Nazi-Duitsland al duidelijk zichtbaar worden.

Een bezoek aan het NS-Dokumentationszentrum München vindt plaats in de ochtend van de derde dag. Hier ziet u een indrukwekkende kijk op de geschiedenis van het nationaalsocialisme. Na de lunch wordt vertrokken richting de Obersalzberg in Berchtesgaden, het voormalige rustoord van Hitler en de gehele NSDAP-partijtop. De voormalige Reichskanzlei, het atelier van Albert Speer en de Berghof zullen deze middag nog getoond worden. Verbleven wordt er die nacht in het vier-sterren Amber Hotel Bavaria in Bad Reichenhall.

Een van de meest imposante bouwwerken die in Berchtesgaden te bezichtigen zijn, is het Kehlsteinhaus (Adelaarsnest) en zal in de ochtend van dag vier bezocht worden. Na de lunch volgt een inspannende wandeling naar de Mooslahnerkopf, de locatie van Hitler's geliefde theehuis op de flanken van de Obersalzberg. In de namiddag krijgt u ruim de gelegenheid om het mooie dorp Berchtesgaden te ontdekken.

Na een goed ontbijt start dag vijf met de reis naar Neurenberg. Eenmaal aangekomen zal, na de lunch, in het Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände een rondleiding worden verzorgd. Aansluitend wordt het gerechtshof bezocht waar na de Tweede Wereldoorlog de beroemde Neurenberger Processen plaatsvonden. 's Avonds bent u in de gelegenheid om het centrum van Neurenberg zelf te bekijken. Ons hotel zal het mooie Best Western Hotel Nürnberg City-West zijn.

Vanzelfsprekend kan, alvorens op de zesde dag aan de terugreis begonnen wordt, een uitgebreid bezoek aan de Zeppelinplatz niet ontbreken. Hier staat u zelf op de uitgestrekte locatie waar tot en met 1938 de beruchte Rijkspartijdagen gehouden werden. 

De prijs voor deze zesdaagse excursie bedraagt €865,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €75,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachtingen in luxe hotels incl. diner en ontbijt, lunch en afsluitend 3-gangendiner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per 4-sterrenbus, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Beek (L.) in Nederland en Mol en Hasselt in België.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Onder voorbehoud van programmawijzigingen
Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis