München - Berchtesgaden - Neurenberg

Zondag 12 t/m vrijdag 17 juni 2022

De opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland gedurende het Interbellum en de daarop volgende machtsovername van de NSDAP is een van de meest besproken episodes in de geschiedenis. Eyewitness Reizen neemt u in een zesdaagse excursie mee naar de locaties die een bepalende rol speelden in deze historie van nazi-Duitsland.

Op de eerste dag wordt afgereisd naar München, een reis die in alle comfort zal verlopen. In de namiddag zal worden aangekomen bij het prachtige Leonardo Royal Hotel waar een uitstekend diner verzorgd zal worden.

Dag twee wordt begonnen met een bezoek aan het NS-Dokumentationszentrum München. Hier krijgt u gedurende een rondleiding een indrukwekkende kijk op de geschiedenis van het nationaalsocialisme in de stad. In hartje Munchen wordt geluncht waarna een rondgang langs enkele bijzondere locaties in de stad gemaakt zal worden: de Führerbau en de Odeonsplatz met de beroemde Feldherrnhalle. Zo krijgt u direct de locaties te zien waar u in de ochtend in het NS-Dokumentationszentrum uitgebreid uitleg over gekregen heeft.

Een bezoek aan het bij München gelegen concentratiekamp Dachau vindt plaats in de ochtend van de derde dag. Hier krijgt u een rondleiding door dit oudste concentratiekamp van nazi-Duitsland. Na de lunch wordt vertrokken richting de Obersalzberg in Berchtesgaden, het voormalige rustoord van Hitler en de gehele NSDAP-partijtop. De resten van de Berghof zullen deze middag nog getoond worden. De komende twee nachten wordt verbleven in het vier-sterren Amber Hotel Bavaria in Bad Reichenhall.

Een van de meest imposante bouwwerken die in Berchtesgaden te bezichtigen zijn, is het Kehlsteinhaus (Adelaarsnest) en zal in de ochtend van dag vier bezocht worden. Na de lunch volgt een stevige wandeling naar de Mooslahnerkopf, de locatie van Hitler’s geliefde theehuis op de flanken van de Obersalzberg. In de namiddag krijgt u vervolgens ruim de gelegenheid om zelf het mooie dorp Berchtesgaden te ontdekken.

Na een goed ontbijt start dag vijf met de reis naar Neurenberg. Eenmaal aangekomen zal, na de lunch, een bezoek gebracht worden aan het Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände. Aansluitend wordt het gerechtshof bezocht waar na de Tweede Wereldoorlog de beroemde Neurenberger Processen plaatsvonden. Ons hotel zal het moderne Seminaris Hotel Nürnberg zijn. ’s Avonds bent u in de gelegenheid om eventueel het centrum van Neurenberg zelf te bezoeken.

Vanzelfsprekend kan, alvorens op de zesde dag aan de terugreis begonnen wordt, een uitgebreid bezoek aan de Zeppelinplatz niet ontbreken. Hier staat u zelf op de uitgestrekte locatie waar tot en met 1938 de beruchte Rijkspartijdagen gehouden werden. Eenmaal terug in Beek wordt de reis afgesloten met een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness en een gezamenlijk diner.

De prijs voor deze zesdaagse reis bedraagt €950,00 p.p. (toeslag éénpersoonskamer €75,-). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachtingen in luxe hotels inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis