Normandië

Zondag 13 t/m vrijdag 18 maart 2022

Een uitgebreide reis naar Normandië, geheel in het teken van de geallieerde landingen op 6 juni 1944 en de daarop volgende Slag om Normandië, wordt in 2022 nieuw aan het programma van Eyewitness Reizen toegevoegd.

Op dit moment wordt deze reis nog volop ontwikkeld. Het programma zal samengesteld worden waarbij zowel aandacht wordt besteed aan de landingen als ook de strijd in het achterland. Hierbij zullen de beroemde locaties maar juist ook enkele minder bekende plekken bezocht worden. Van de vele musea die Normandië rijk is, zal ook een boeiende selectie gemaakt worden.  

De vijf stranden (Sword, Juno, Gold, Omaha en Utah) samen met de beruchte klifwanden van Pointe du Hoc zullen uiteraard bezocht worden.

In de Britse en Canadese sector zullen ook de Pegasus Bridge, de Britse begraafplaats in Ranville, de batterij van Merville, Ouistreham, de mulberry’s bij Arromanches en de batterij van Longues-sur-Mer niet ontbreken.

Datzelfde geldt voor de Amerikaanse begraafplaats in Colville-sur-Mer, de Duitse begraafplaats in La Cambe, Sainte-Marie-du-Mont, Sainte-Mère-Église en het kerkje in Angoville-au-Plain in de Amerikaanse sector.

Met betrekking tot de strijd in het achterland zullen plaatsen als Carentan, Bayeux en Villers-Bocage zeker in het verhaal betrokken worden.

Het volledige programma zal in het najaar van 2021 bekend gemaakt worden. 

De prijs voor deze zesdaagse reis bedraagt €975,- p.p. ( €100,- toeslag éénpersoonskamer). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachtingen in luxe hotels inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Geel en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis