Normandië

Zondag 13 t/m vrijdag 18 maart 2022

Na vertrek vanuit de opstapplaatsen wordt op deze eerste dag direct richting Normandië gereden. Bij aankomst via de beroemde Pont de Normandie zal meteen een bezoek gebracht worden aan een deel van de Britse sector: de batterij van Merville, de Britse begraafplaats in Ranville en de beroemde Pegasus Bridge met het daarbij gelegen museum zullen al bezocht worden. Daarna zal richting hotel gereden worden waar de komende vijf nachten verbleven wordt: het bijzonder sfeervolle Manoir de Mathan in het dorpje Crépon. In het hotel zal ook het diner verzorgd worden.

Op de tweede dag wordt verder gegaan met de Britse en Canadese sector. De stranden Gold, Juno en Sword zullen bezocht worden. Ook wordt u meegenomen naar de plaatsen Ouistreham en Arromanches, waar ook het Arromanches 360° museum wordt bezocht. Ter plaatse zal ook de functie van de Mulberry-havens besproken worden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de imposante batterij van Longues-sur-Mer. Eenmaal terug in het hotel zal na het diner door gids Patrick nog een lezing verzorgd worden om u een nog beter beeld te kunnen geven van het verloop van de Slag om Normandië.

Dag drie: vandaag komt de Amerikaanse sector aan de orde. Gestart wordt bij de Amerikaanse begraafplaats van Colleville-sur-Mer. Van daar zal te voet naar Omaha Beach worden afgedaald waar u uitgebreid uitleg krijgt over het verloop van de landingen op dit strand. Aansluitend zal het programma worden voortgezet met een bezoek aan het Overlord museum. Alvorens de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de beroemde klifwanden van Pointe du Hoc zal ook een Cidrerie bezocht worden, waar u de mogelijkheid krijgt om een heerlijke Calvados te proeven en te kopen. ’s Avonds volgt nog het tweede deel van de lezing over de Slag om Normandië.

De vierde dag staat in het teken van de stad Bayeux en omgeving. Maar eerst wordt er ’s ochtends bij het monument voor het Airfield B-2 nog aandacht besteed aan de kleine vliegvelden die vrijwel direct na de landingen in Normandië werden aangelegd. Nog voor de middag zal dan naar Bayeux gereden worden voor een korte rondleiding over het verleden van de stad tijdens de Slag om Normandië. Na de lunch bent u in de gelegenheid om deze mooie Middeleeuwse stad zelf te ontdekken.

Dag vijf, volop terug naar de militaire historie in de meest westelijke sector van operatie Overlord: Utah Beach. Een bezoek aan dit strand en het daarbij gelegen Musée du Débarquement alsook het Airborne Museum in St.-Mère-Église en het beroemde kerkje in Angoville-au-Plain, zal allemaal nog ’s ochtends plaatsvinden. Zelfs de lunch wordt vandaag op een unieke plek verzorgd: brasserie Le Roosevelt is gevestigd in een bunker die ooit als woonhuis gecamoufleerd was. Het tussen St.-Côme-du-Mont en Carentan gelegen Dead Man’s Corner museum wordt ook bezocht, een prachtig museum met een indrukwekkende collectie. De dag zal worden afgesloten met een bezoek aan de omgeving van St.-Marie-du-Mont en een bezoek aan de Duitse begraafplaats in La Cambe.

De reis wordt op deze zesde dag beëindigd met een bezoek aan het achterland. Wat was de bocage? Wat is het verhaal rond het bloedige treffen tussen Duitse en Britse troepen in Villers-Bocage? Wat waren daarvan de gevolgen? Op deze vragen krijgt u vandaag een antwoord. De terugreis naar België en Nederland verloopt via het stadje Falaise, een plaats die voor altijd verbonden zal blijven aan de laatste fase van de Slag om Normandië aan het einde van augustus 1944. Daarna wordt gereden naar alle afstapplaatsen maar niet voordat deze reis wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Ongetwijfeld kan dan teruggekeken worden op zes zeer indrukwekkende en boeiende dagen!

De prijs voor deze zesdaagse reis bedraagt €995,- p.p. ( €100,- toeslag éénpersoonskamer). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachtingen in luxe hotels inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 36 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis