Weimar - Krakau - Auschwitz - Dresden

Zondag 24 t/m zaterdag 30 april 2022

Gedurende een zevendaagse excursie wordt u meegenomen door de geschiedenis van Auschwitz en de Holocaust en kunt u met eigen ogen de plaatsen bekijken waar deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis zich heeft voltrokken.

De reis naar Polen vindt in twee dagen plaats. Op de eerste dag wordt overnacht in het Leonardo Hotel in Weimar, de stad waar in 1919 de grondwet werd vastgesteld voor de nieuwe Duitse republiek. Vanuit Weimar zal ook concentratiekamp Buchenwald bezocht worden waar onze gids u een interessante rondleiding zal geven.

Dag twee staat in het teken van Auschwitz III (Monowitz) en de industrie van IG Farben. Op en rondom de locatie van het voormalige kamp zijn nog veel originele gebouwen en andere restanten zichtbaar. In de avond verzorgt onze gids in het hotel het eerste deel van zijn lezing over de holocaust. Wij verblijven gedurende vier nachten in Hotel Galicja in Oświęcim (De Poolse naam voor Auschwitz).

De stad Krakau is het reisdoel van de derde dag. Hier wordt onder andere de fabriek van Oskar Schindler bezocht en een wandeling gemaakt door het voormalige Joodse getto waarbij stil wordt gestaan bij de belangrijkste plaatsen. Na de lunch volgt een bezoek aan de plek van het beruchte concentratiekamp Plaszow. Ter afsluiting krijgt u de tijd om in de namiddag zelf het mooie centrum van Krakau te bezoeken. ’s Avonds volgt het tweede deel van de lezing.

De daarop volgende twee dagen wordt u door middel van uitgebreide rondleidingen meegenomen door Auschwitz I (Stammlager) en Auschwitz II (Birkenau) en door de omgeving waar nog veel gebouwen en andere restanten te zien zijn die destijds betrokken waren bij de kampen. Beide kampen worden verspreid over twee dagen bezocht om u ruim de gelegenheid te geven de geschiedenis van deze locaties tot u te nemen.

Op de zesde dag wordt begonnen aan de terugreis. De overnachting vindt plaats in Dresden in het beroemde Hotel Pullmann. In deze stad wordt stilgestaan bij het beruchte bombardement op Dresden op 13 en 14 februari 1945. Hier krijgt u ook de gelegenheid om het stadscentrum zelf te bezoeken.

Op de laatste dag wordt teruggereden naar Nederland waar de reis wordt afgesloten met een bezoek aan Oorlogsmuseum Eyewitness en een gezamenlijk diner.

De prijs voor deze zevendaagse reis bedraagt €960,- p.p. ( €100,- toeslag éénpersoonskamer). Hierbij zijn inbegrepen: alle rondleidingen ter plaatse door een professionele gids, overnachtingen in luxe hotels inclusief diner en ontbijt, lunches en afsluitend diner (drank is bij alle maaltijden voor eigen rekening), vervoer per comfortabele touringcar, bezoeken aan de plaatselijke musea en Oorlogsmuseum Eyewitness. Opstapplaatsen Sint-Niklaas, Antwerpen, Mol en Hasselt in België en Beek (L.) in Nederland.

NB Vanwege pauzes bij wegrestaurants is de lunch tijdens de ritten Weimar-Auschwitz en Dresden-Beek voor eigen rekening.

Om de kwaliteit van deze excursie te kunnen waarborgen bedraagt het maximale aantal deelnemers 30 personen.

Programma en prijs onder voorbehoud van type-, drukfouten en/of wijzigingen.


Interesse en graag extra info of inschrijven voor deze reis